inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Llenguado a la nyoca Rostit de Nadal: Pollastre rostit amb prunes i pinyons Sopa de rap Patates estofades amb costella de porc (patates amb suc)

divendres, 7 de gener de 2011

Salsa "Ajoarriero"


En determinades regions d'Espanya trobareu aquesta salsa dita d'altres maneres com "ajada", "refrito" o "suquet vermell com li dèiem nosaltres a casa, i com la fan també a Galícia.
A Navarra o La Rioja, reivindiquen aquesta salsa "ajoarriero" com pròpia de la regió però es fa de forma molt diferent, amb tomàquet, ceba, pebrot verd i pebrot vermell, el que nosaltres en diríem una mena de samfaina gairebé.

Per tant, en la meva opinió, aquesta salsa és una allada en general. Però trobareu moltes variants.
Aquesta salsa la farem gairebé igual pel "Bacallà a la llauna" però en comptes de vi hi posarem vinagre de vi. La resta, des de el punt de vista de l'elaboració, es exactament igual.
En qualsevol cas, és una excel·lent salsa que es fa en un minut de rellotge i que combina molt bé amb carns, peixos i verdures.
A casa la fem sempre com acompanyament a la Mongeta tendra amb patata.
Jo l'he arribat a tastar amb pop i patates bullides i és la bomba!

INGREDIENTS
1/2 got oli d'oliva
3 o 4 alls picats
1/3 got vinagre de vi
2 cullerades pebre vermell dolç (D.O. De La Vera)

ELABORACIÓ
 Piquem bé els alls.
 Preparem el pebre vermell dolç, si és de "La Vera" millor.
 El vinagre de vi a mà.
 Hi posem l'oli en una paella i tirem l'all.
Tschh...a partir d'ara heu d'estar atents o se us poden cremar els alls o el pebre. Quan els alls comencen a agafar coloret....
  ...hi tirem el pebre vermell....
...li donem un parell de voltes i esperem uns pocs segons (10-15aprox), depèn de l'escalfor de l'oli. Compte que si es crema el pebre la salsa quedarà amarga. Si està l'oli molt calent, us diria que retireu la paella del foc en tirar el pebre vermell.
 Immediatament tirem el vinagre. Jo, per pràctica ja ho faig a ull.
Compte perquè la reacció es forta i us pot esquitxar!. El vinagre de vi està fred i és un líquid que en contacte amb l'oli roent fa una reacció important. No ho inhaleu tampoc.
El foc ja no cal tenir-lo encès.
 Ja tenim feta la nostra salsa "ajoarriero". S'ha de servir ben calenta, recent feta.
 Podem ruixar un bacallà cuit al forn, per exemple. Veure recepta "Bacallà amb salsa ajoarriero".
El gustet és extraordinari.
 
També podeu fer una "Cassola de pop amb patates".
Bon Profit !!!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !