inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 2 de gener de 2011

Llom de porc a la taronja

RECEPTA APORTADA PER EN MANEL VILAS 
Hola de nou amics de la bona cuina ! 
Aqui teniu una recepta molt senzilla pero molt bona, realment impressionant...llom de porc a la taronja. 
Es tracta d'un plat molt "resultón" ja que surt molt bé de preu, es molt fàcil de fer i a més, acompanyat d'un bon puré de patates, serà l'admiració de tots els vostres convidats.
Com podreu imaginar, es tracta d'un plat amb un gust final agredolç molt agradable i sorprenent tenint en compte lo senzill que resulta de preparar.
També podeu veure la versió que he fet jo del "Llom a la taronja amb xips de moniato"


INGREDIENTS ( 6-8 persones )
1 canya de llom de porc (1kg aprox.)
2kg. de taronges per fer suc
1 gotet petit de conyac
oli d'oliva
pebre negre
sal

ELABORACIÓ
Inicialment hem de preparar el suc de taronja natural exprimint els dos quilos de taronges. Reservar.
Salem i empebrem el llom al gust i el possem en una cassolà amb una mica d'oli per fer-lo una mica per fora. Li donem un parell de voltes perque es faci per tot arreu.
Es el moment de preparar un gotet petit de conyac per flambejar la carn. Afegim el conyac a la cassola i procedim a flambejar amb molt de compte de no cremar-nos les celles...
Una vegada flambejat, afegim poc a poc tot el suc de taronja. Es important que el suc cobreixi el llom fins a la meitat.
Deixem fer el llom amb el suc de taronja poc a poc a foc mig, donant la volta a la peça de carn i banyant la carn de suc amb un cullarot de tant en tant. Si voleu podeu fer petites incisions a la carn amb un ganivet perque el suc penetri dins la carn més facilment.
 Passats uns 30 minuts, la carn haurà reduït de tamany i el suc també.
Ara es el moment de treure la carn de la cassolà i tallar-la a trossets amb un bon ganivet. Aquests trossos es tornaràn a incorporar a la cassola.
Com podeu veure, la carn està ben feta per dins, pero encara queda per fer el procés més interessant d'aquesta recepta: la caramelització del suc de taronja.
Per continuar, afegimt tota la carn i pugem el foc una mica. A partir d'ara hem d'anar en compte i controlar el procés perque la carn es faci bé i no es cremi.
La caramelització es produeix rapidament, en uns 15 minuts tenim el suc molt reduít i podrem veure que s'enfosqueix de color, agafant un agradable color de caramel.
Podem afegir una mica d'aigua si es queda sec durant la cocció final, pero si hem afegit el suc de taronja adequat per la quantitat de carn, no serà necesari. Finalment obtenim un llom gens sec, molt gustós i molt original, amb una salseta agredolça molt bona.
Es recomana acompanyar-lo amb un bon puré de patates.
Bona cuina !!!

7 comentaris :

  1. Eyy, aquest plat el vaig menjar a casa teva i puc dir que esta de fabula ..., i més amb el puré de patates que prepares tu..., que ja de pas ho podies haver comentat ..., però bé, ja se que no tot el món és tan torpe com jo que no se fer ni un puré ...

    ResponElimina
  2. Hola Manel, m'ha agradria si es posible que em diguesis si es pot fer el llom amb taroja en filets, es que ja el tinc, el voldia fer el dia de la Diada 11 Setembre, gracies

    ResponElimina
  3. Home, la gràcia d'aquest plat es fer-lo poc a poc en un sol troç, aixi va agafan el gustet de la taronja i el pebre negre. Penso que si possem el llom ja tallat es farà molt depressa i el suc no arribarà a caramelitzar... a no ser que possis menys quantitat de suc.
    Si ja tens el llom tallat, afegeix suc de taronja fins cubrir el llom, no més. Fes-lo a foc molt lent, i passats uns 25 minuts puja el foc fins que el suc es caramelitzi pero vigilant que no es quedi sec... es pot afegir una mica d'aigua o cointreau.

    ResponElimina
  4. Estic totalment d'acord amb els comentaris del Manel. Tot i no quedar igual, és factible fer-ho amb el llom tallat. Jo ho he fet amb la vedella amb bolets i el resultat és força acceptable...i el temps de cocció es redueix considerablement.
    Bon apunt !!...i sort, Antònia !!

    ResponElimina
  5. Moltes gracies, Manel, saps vaig decidir fer un altre cosa, el fare quan compri una canya de llom, ja que ho fagig, ho fare ven fet.

    petons

    ResponElimina
  6. Albert, moltes gracies per la teva opiniò, es d'agrai, i gracies per els teus bons desitjos, petons

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !