inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 16 d’agost de 2012

Escamarlans a la planxa amb all i julivert



No té cap misteri, ja ho sé. Però com sempre dic, vull deixar constància dels menjars tradicionals de la nostra terra...per bàsics que siguin i aquí en teniu una recepta més.
D'aquesta mateixa manera podeu fer les gambes, les llagostes, el llamàntol o altre marisc.
Així que si voleu llepar-vos els dits una bona estona.....una mica de marisc...(i no busqueu dobles lectures!!!...marranots!!!).
Acompanyeu-los amb un bon vinet, ben fresc, clar.
NOTA: Aquesta recepta ja l'havia publicat amb anterioritat, però he actualitzat les fotos.

INGREDIENTS
escamarlans frescos i vius (almenys 2 per persona)
oli d'oliva verge extra
julivert picat
2 alls
sal

VARIANTS:
- Es pot tirar un raig de vi blanc per perfumar-los

ELABORACIÓ
D'escamarlarns n'hi ha molts, cert. Però és millor menjar una vegada de bons...que quarenta de dolents. Per tant, us recomano peces fresques i vives....i la mida ja dependrà una mica del que tingui el peixater.
 Pobres bèsties, eh !!!...si veièsiu com es mouen...
 Abans de res farem la picada d'all i julivert. Important. Molta gent pica l'all i el julivert i ho tira per sobre. Doncs no, s'ha de fer una picada.
 Poseu en un morter els alls i un polsim de sal...i feu que l'all es torni una crema gairebé.
 Piqueu el julivert...
 ...i l'incorporeu...i amb la ma de morter heu d'estar una estoneta...intentant desfer-ho tot plegat.
 Afegirem oli d'oliva, poc a poc.
 I seguirem amb la ma de morter. Lo ideal es tenir-no preparat una horeta abans. Així l'oli s'impregna bé de la resta d'elements...i torna d'un color verdós i tot.
  Això va ràpid. En una planxa o paella ben calenta, tireu un parell de cullerades de picada.
 De seguida els escamarlans....i tireu més picada per sobre. Un polsim de sal també.
 Li donareu la volta...buscant aquell torradet que tan bona olor fa, però sense coure'ls massa estona.
 Un cop fets, tireu una mica més de picada en cru per sobre....i servir. 
 Quina flaire !!
 Tinc la sort...(diguem-li així) que a la meva dona no li agraden...i sempre em toca menjar-me la seva part.
  Xucleu el cap....la pell...menjeu-vos la carn...i finalment...rossegueu les pinzes.
Suqueu la carn a l'oli...que és un bé de Déu.
Si són molt grans...els podeu partir per la meitat i fer-los així.
Bon Profit !!!

3 comentaris :

  1. ¡Qué bons!
    2 per cap....no !! nosaltres més quantitat.
    Una abraçada
    Sara

    ResponElimina
  2. Home, jo poso el mínim...però estic d'acord. Si es tracta d'un primer o segon plat...mínim 4 per persona, jeje. Per un pica-pica...2 està bé.

    ResponElimina
  3. Sento molt contrariar-te però primer de tot es mengen les pinces i per últim el cos jeje.
    Fora conyes, plat collonut, avui precisament he cuinat escamarlans (diferent plat), i estan que t' hi cagues.

    (Personalment m' agrada molt més quan fas aquest tipus de plats sencillots però bons en contra de les receptes rebuscades i amb mil històries de cuina d' autor. Ho dic per la segona frase que dius excusan-te. Que no cal, jo t' apoyo jaja)
    1 abraçada!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !