inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Aquest Nadal, fes un regal diferent i col·labora amb la difusió del receptari tradicional Especial receptes de Nadal Sopa de pescadors Torró de crema cremada Patates estofades amb costella de porc Canelons de mel i mató Menjar blanc

dissabte, 8 de gener de 2011

CONSELL: Com dessalar el bacallà salat


Us explicaré com dessalar un llom de bacallà salat.
El procés de dessalat dependrà i molt de la mida i gruix que tingui el bacallà.
En general, necessitareu de dos a tres dies per a dessalar un llom de bacallà.
El bacallà esqueixat es pot dessalar gairebé de forma immediata. L'heu de rentar molt bé i deixar en remull 30 minuts abans de consumir-lo.
Les tires de bacallà més grans...les haureu de tenir en remull 24 hores.
Però sempre sempre...el millor és tastar una punteta per comprovar com està de sal.
Penseu que el bacallà dessalat ja és, en certa manera, un producte cuit...i per tant el podeu consumir sense problemes.
Pels talls més grans de bacallà, el que seria un llom individual o la suprema si que haurem de canviar l'aigua més vegades.
Us explicaré un truc que em va recomanar el bacallaner que em ven bacallà al mercat municipal...que hi entén una mica del tema, es clar.
Primer de tot renteu bé i durant força estona el bacallà per treure'n tota la sal possible. Després col.loqueu-lo dins un recipient ple d'aigua, que cobreixi els lloms completament.
És important que la pell estigui a sobre....ja que en cas contrari....retindria la sal a la part baixa.
Li farem tres aigües a aquest bacallà.
Es a dir, heu de canviar l'aigua cada dia...i rentar de nou els lloms de bacallà durant tres dies.
Aquest llom és força gruixut...i per això el tindrem tres dies.
A l'últim canvi d'aigua, hi podeu incorporar uns trossos de pa sec, com més sec millor.
Aquest pa també absorbirà l'excés de sal.
En aquest punt, ja el tindreu apunt per a fer qualsevol recepta de bacallà.
Que quins plats podem fer?...doncs, per exemple...
...podeu fer uns bunyols de bacallà....

...o podeu fer una brandada de bacallà ...

...uns pebrots del piquillo amb brandada de bacallà...

...o també un esqueixada de bacallà...

...un típic bacallà a la llauna...
...un empedrat...
...un xató...
...un arròs amb bacallà...

...un bacallà amb suquet vermell...i més !!!
En trobareu molts plats de bacallà en aquest blog.
I es que hi ha milers de plats que es poden fer amb aquest magnífic producte. Un dels pocs peixos que s'ha pogut guisar per tot arreu gràcies a la seva conservació salada.
Recordeu que un cop dessalat el bacallà l'haureu de consumir en els propers dies (2 o 3 màxim). 
Bon profit  !!!

9 comentaris :

  1. Home, truc, truc...no sé si ho és, però un consell segur que sí.

    ResponElimina
  2. Ojalà l'haguès llegit abans! Dissabte vaig fer brandada i va quedar ben salada! Vaig afegir més llet i més patata per fer-la coestible, però ja no va ser el mateix :-( merci pel consell!

    ResponElimina
  3. Doncs quina llàstima !!!...segur que no et torna a passar.

    ResponElimina
  4. m'agradaria sapiguer com fer "bacalla a la muselina d'all" l'he probat i esta de mort

    ResponElimina
  5. Hola company
    En aquest blog trobaràs la recepta que busques.
    http://www.lacuinadesempre.cat/2011/04/bacalla-fresc-amb-mousselina-dall-i-oli.html
    Però està feta amb allioli normal. La mousselina incorpora unes gotes de vinagre i et recomano muntar les clares a banda, com fa en Miquel:
    http://lesreceptesdelmiquel.blogspot.com.es/2013/02/bacalao-con-muselina-de-ajo-y-patatas.html
    Aviat actualitzaré la recepta.
    Una abraçada !!

    ResponElimina
  6. El morro de bacallà per desalar, el que faig a casa és: durant mínim 5 dies no canvio l'aigua i el tinc en remull a la nevera. Passat aquest dies faig tot el procés que heu comentat en el blog.
    Perquè ho faig així: Durant el 5 dies el bacallà no perd el seu greix i s'infla...els canvis de dos o tres dies posteriors es quan es desala.
    Quan llavors te'l menges es quan trobes que es desfà en làmines!
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. El morro de bacallà per desalar, el que faig a casa és: durant mínim 5 dies no canvio l'aigua i el tinc en remull a la nevera. Passat aquest dies faig tot el procés que heu comentat en el blog.
    Perquè ho faig així: Durant el 5 dies el bacallà no perd el seu greix i s'infla...els canvis de dos o tres dies posteriors es quan es desala.
    Quan llavors te'l menges es quan trobes que es desfà en làmines!
    Una abraçada

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !