inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 29 de desembre de 2010

Carn de vedella rostida amb moixernons

RECEPTA APORTADA PER EN MANEL VILAS 
Veure també:

Es un plaer per mi haver pogut aprendre a cuinar un dels plats "estrella" que ens feia la mare i que a mi tant m'agradava: la carn rustida amb moixernons. De fet, es un plat hiper fàcil de fer, pero molt agraït i, sobretot, boníssim acompanyat d'un puré de patates. Sempre quedes bé si els prepares per a un sopar amb convidats.

La mare sempre deia que el millor tros de carn per fer aquest plat es l'anomenat "peixet" de vedella, pero amb un bon tros de carn del tipus "tall rodó" també queda molt bé. Es un plat molt barat de fer ja que per uns 10 euros ho tens tot comprat.

INGREDIENTS
-Un "peixet" de vedella d'uns 1.200 grams ( kilo i mig ).
-Un parell de cebes grans.
-2 dents d'all.
-1 branca de canyella.
-20 grams de moixernons (o un sobre d'aquests que venen)
-100 ml. de conyac ( mig got de Nocilla )
-Sal i pebre.
ELABORACIÓ
Us explico la recepte pas a pas:


Inicialment tallem les dues cebes en trossos no massa grans, pero tampoc massa petits.
 En una cassola grandeta hi posem un xorret d'oli d'oliva i afegim el tros de carn perquè es vagi fent una mica per fora.
 Mentrestant, en un bol amb aigua neta, possem els moixernons secs perque es vagin hiradant poco a poc.
Pelem i  tallem els dos dents d'all en trossos petits.
 Quan la carn estigui doradeta per fora, afegim la ceba i els alls a la cassola.
 Després d'uns 5 minuts, quan la ceba estigui feta, ens preparem per afegir el conyac.
 Preparem mig got de conyac. Si no tenim conyac podem possar vi negre... també queda molt bó.
Afegim el conyac a la cassola i, molt important, la branca de canyella.
 La mare possava el conyac i ho deixava reduïr, pero jo vaig pensar que flambejant el conyac potser quedaría millor... i efectivament !!!... estic content d'haver-ho provat perque queda molt més bó !!!
 Una vegada flambejat l'alcohol del conyac, deixem reduïr  una mica i afegim posteriorment un got d'aigua calenta per anar fent la carn poc a poc. Afegir més aigua si fa falta.
 Aquest plat es senzill de fer pero triga una mica perque la carn quedi bé. Passats uns 30 minuts de fer-se la carn poc a poc amb l'aigua, treim la carn de la cassola i procedim a tallar-la en rodantxes. Aquestes rodantxes les anem posant dins la cassola un altre cop per continuar la cocció.
 Ara es el moment d'afegir els moixernons amb tota la seva aigua dins la cassola i deixar que vagi fent poquet a poquet... sense oblidar-nos d'anar afegint aigua calenta de tant en tant perque no es quedi mai sense liquid.
 Haurem d'esperar uns altres 30 minuts perque la carn estigui feta del tot i que amb un color i un aroma exquisits.

 El resultat es espectacular !!!!!

Espero que proveu de fer aquest plat tant bó que flipareu !!!... per cert Albert, posa aquesta recepta al teu blog de cuina, em farà molta il.lusió !

13 comentaris :

  1. Aquesta recepte jo la faig exactament igual que tú Manel, però amb una petita diferència: la salsa la passo pel minipimer i així queda més lligada. Aquest plat està molt més bo si el deixeu reposar un mínim de 24 hores. Recomano acompanyar-lo amb un bon puré de patata (fer un volcà i dins la carn, jeje). És el plat preferit de la meva dona, la Carme.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest dissabte tinc un dinar i estic disposat a fer aquesta recepta que m'ha encandilat! Però tinc un dubte... En quin moment hauria de passar la salsa per el minipimer? Al final? Haig de triturar els moixernons també?

      Elimina
  2. ...per cert, jo també utilitzi el brandy Magno...per què serà? juasssss....

    ResponElimina
  3. He detectat una errada en els ingredients de la recepte: no son 100 grams de moixernons, sino 20 grams... 100 grams son molts moixernons !!!

    ResponElimina
  4. Més bo quedarà tiu....ja veus quina errada....

    ResponElimina
  5. Ya te digo , jo li vaig possar un bon grapat..., m'agraden molt !!
    Això si..., no posis una branca de canyella si nomes es possa mitja... , no se...
    Ostras , que bona ens va quedar..., encare no em crec que la fes jo... , el disabte que be em toca cuina !! , Anem el Poti i jo a escollir una recepte per aqui... , ya os contaremos...

    ResponElimina
  6. Merci per aquesta recepta!!!! Estic encantada!!!!!

    Sóc una catalana - olotina enyorada de la seva terra i de la seva cuina. Estic visquent a Astúries i per aquí dalt s'acostuma a fer la "carne guisada". No saps les vegades que l'hem intentat fer tal com diuen per aquí i... ens sortia fatal. Ja havia arribat un moment que m'havia negat a tornar-la a fer més i a provar-la. Així que, avui era la última oportunitat: he buscat la recepta en català i he trobat el teu blog...
    Impressionant nen!!!!! He dinat tan i tan bé. La canella, el conyac... la manera de fer la carn... no sé què ha sigut... Però ha sortit tan bé. Només estic esperant que ho provi la meva parella, gran admirador de la cuina catalana i gran aficionat a fer all i oli autèntic, pà amb tomàquet, botifarra de perol, embotits garrotxins... ja et diré el què.
    Merci i felicitats pel blog trempat!!!!!!!

    ResponElimina
  7. Me'n alegro molt doncs i bon profit !!!!

    ResponElimina
  8. Jo també la faig com la feia la mare, es molt semblant, però a més porta 2 tomacons, un parell
    de pestenagues i passo la salsa pel minipimer, i
    vario el bolets, demà li posaré fredolics, altres vegades llanegues, ummmmmmmmmmmm que bo !

    ResponElimina
  9. Aquest dissabte tinc un dinar i estic disposat a fer aquesta recepta que m'ha encandilat! Però tinc un dubte... En quin moment hauria de passar la salsa per el minipimer? Al final? Haig de triturar els moixernons també?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Rutx, pots veure més detalls d'aquesta recepta aqui:
      http://www.lacuinadesempre.cat/2011/01/rodo-de-vedella-amb-bolets.html

      Elimina

Gràcies pels teus comentaris !